OPG Horvat - proizvodnja kvalitetnog domaćeg vina - logo

Naši vinogradi i podrumi

U sklopu Varaždinsko topličkog gorja nalaze se vinorodni brežuljci Segled i Gradec na kojima se nalaze i naši vinogradi

Na sjeveroistočnom rubu Hrvatskog zagorja gdje se polako brežuljci spuštaju prema podravskoj dolini smješteno je Varaždinsko topličko gorje. Ovdje život gotovo neprekidno traje od prapovijesti što dokazuju nalazi iz starijeg kamenog doba te veličanstvene rimske iskopine iz perioda od 1. do 3. stoljeća poslije Krista. U sklopu Varaždinsko topličkog gorja nalaze se vinorodni brežuljci Segled i Gradec na kojima se nalaze i naši vinogradi.

Segled

Brdo Segled okružuju naselja Svibovec, Jalševec i Drenovec. S vrha Segleda pruža se predivan pogled koji u idealnim uvjetima seže do Đurđevca na istoku, goropadnog Balatona u Mađarskoj na sjeveru pa sve do veličanstvene slovenske Rogle na zapadu. Za vrijeme Austro-ugarske monarhije na brdu Segled svoje vinorodne i bogate posjede imao je grof Malašek. Upravo zbog svog položaja i visine Segled je za vrijeme drugog svjetskog rata bio važna točka čemu svjedoče brojni ratni tekstovi tog doba.

Klet na drdu Segled - OPG Horvat

Gradec

Drugi dio naših vinograda nalazi se na nešto nižem brežuljku od Segleda, na brdu Gradec. Gradec je vinorodno brdo smještno iznad sela Škarnik s idiličnim pogledom na Varaždinske Toplice i obronke Kalničkog gorja. Na brdu Gradec se nalaze (do sad još neistraživane) rimske iskopine nekadašnjeg fortifikacijskog objekta. U zlatnom periodu Aqua Iasaea (rimskog lječilišta danas imenom Varaždinske Toplice) dodjeljivali su se posjedi raznim rimskim vojskovođama na pitomim terasama brda Gradec kao nagrade za postignute uspjehe.

Uzgoj vinove loze kao i proizvodnja vina u ovim krajevima poprima tisućljetne tradicije čemu svjedoče brojni povijesni zapisi.

Klet na drdu Gradec - OPG Horvat

Kontaktirajte nas i zatražite besplatan uzorak!

- tel 1: 098 9421 343
- tel 2: 098 9795 801
- tel 3: 098 783 099
- adresa: Jalševec Svibovečki 47, 42223 Varaždinske Toplice
- email: horvatdario88@gmail.com

OPG Horvat - pinot bijeli

Bijeli Pinot

Bijeli pinot, također poznat pod imenom Burgundac bijeli, kvalitetna je sorta prepoznatljiva po nakupljanju veće količine sećera i manje količine kiselosti.

Saznajte više
OPG Horvat - Rajnski rizling

Rajnski rizling

Ubraja se među najplemenitije sorte. Vino idealnog omjera slatkoće i kiseline zbog čega je također poznato pod nazivom "Kralj bijelog vina".

Saznajte više
OPG Horvat - Miješano vino

Miješano vino

Bijeli pinot, Rajnski rizling, Chardonnay i Graševina su najzastupljenije sorte u našem miješanom vinu. Idealna kombinacija za vrhunski gemišt.

Saznajte više

Isprobajte besplatno naše proizvode

Kontaktirajte nas kako bi Vam omogućili besplatnu degustaciju naših proizvoda.